Alles over een BABS

Wat is een BABS? 

Babs is de afkorting van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.
Dit betekent dat iemand benoemd is in een gemeente, om voor de wet huwelijken en geregistreerd partnerschappen te voltrekken en beëdigd is door de Rechtbank. 

Voorkeur voor een BABS

Zijn jullie al op zoek naar een BABS? Je kunt ruim van tevoren op zoek te gaan naar je eigen trouwambtenaar, degene die jullie trouw ceremonie gaat leiden. Je kunt kiezen voor iemand vanuit de gemeente of je kiest voor een zelfstandig trouwambtenaar. Een zelfstandig trouwambtenaar wordt benoemd in een bepaalde gemeente, maar kan ook buiten die gemeente stellen trouwen. Een voordeel is dat je (geheel vrijblijvend) al maanden voor jullie trouwdag kunt kennismaken en ontdekken of er een klik is.

 

Zelfstandig BABS 

Als jullie kiezen voor mij als zelfstandig BABS, dan neem ik 6 tot 12 maanden van tevoren contact met jullie op om alles door te spreken. We laten niks aan het toeval over, alles moet immers tot in de puntjes geregeld zijn op jullie dag! Zodra jullie datum in mijn agenda staat, zet ik alvast een aantal zaken in gang en hebben we snel een contact date.